Johan Andersson tror att José Mourinho är ensam efter sina uttalanden i går – men att han gillar det.
Johan Andersson tror att José Mourinho är ensam efter sina uttalanden i går – men att han gillar det. - Foto: Nyheter24

I dag är Mourinho världens ensammaste människa

Johan Andersson om demontränarens framtid efter uttåget ur Champions League.


Johan Andersson

Johan Andersson, 22, är frilansskribent med bas i Barcelona. 

Uppvuxen på Vångavallen i Trelleborg men har även ett hjärta som klappar för Degerfors IF. 

Har tidigare arbetat som sportchef på Nyheter24. 

Följ honom på twitter här:

@JohanFAndersson

”Jag är José Mourinho och jag förändras inte. Jag kommer med alla mina styrkor och svagheter” , så presenterade sig portugisen när han kom till Madrid 2010. Det var stora ord – som backades upp av ett ännu längre CV.

Till en början såg det ut som att det var det perfekta äktenskapet – José Mourinho är en tränare som vinner, Real Madrid är en klubb för vinnare – men i går kväll lämnades skilsmässopapprerna in av 50-åringen.

Han sveks av sina största stjärnor

I går, inför en euforisk hemmapublik, var allting möjligt på Santiago Bernabéu, men när det gällde som mest så vek de största stjärnorna ned sig. Den offensiva kvarteten Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higauin, Mesut Özil och Angel Di Maria hade chans på chans att straffa ett ihåligt Dortmund under den första halvtimmen. Ingen tog den.

Ett mål i första halvlek hade räckt för att sätta de gulrandiga i gungning, men det kom inte förrän Mourinho bytte in Karim Benzema i stället för Higuain. Ett byte som Chelsea-versionen av Mourinho hade gjort i minut 15. För argentinaren var blek, riktigt blek.

Chelsea är hans nästa utmaning

Efter 2–0-vinsten, som inte var en seger, började Mourinho direkt jobba för ett jobb-byte. Han gjorde direkt klart att hans framtid är oklar och att han längtar tillbaka till de brittiska öarna.

– Jag vet att jag är älskad av fansen i England, och media där behandlar mig på ett rättvist sätt. Jag vet att jag är älskad av vissa klubbar, speciellt en, sa Mourinho till brittiska BBC och fortsatte:

– I Spanien är situationen lite annorlunda eftersom folk här hatar mig. Många av dem befinner sig i det här rummet. 

För att prata klarspråk, han vill tillbaka till Chelsea. Klubben där han inte har förlorat en enda hemmamatch av 60. Klubben där han har spelare som John Terry och Frank Lampard som skulle dö för honom – men det är också klubben som styrs av Roman Abramovitj. Oljemiljardären som vill vinna och göra det snyggt, något som inte direkt är portugisens signum.

I samma lokal som Mourinho förklarade Ronaldo att han skulle fullfölja sitt kontrakt oavsett om tränaren stannade eller inte. På Madrid-tidningen Marcas hemsida tyckte över 80 procent av läsarna att han skulle lämna Real. I dag är José Mourinho världens ensammaste människa, och jag tror att han gillar det.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.