Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kanske vet Roman vad han gör, ändå?

- 16/05/2013, 08:37 -
Johan Andersson konstaterar att Roman Abramovitj har lyckats köpt framgång.

Johan Andersson konstaterar att Roman Abramovitj har lyckats köpt framgång.

Nyheter24

De var usla, utspelade och uträknade – men är det någonting ryssen har köpt är det vinnarmentalitet till sitt Chelsea.

Många höjde på ögonbrynen när Roberto Di Matteo fick sparken från Chelsea i våras, andra rasade över att iskalla Rafael Benitez fick ta över tjänsten – men jag tror att ingen ”True Blue” klagar nu.

När Frank Lampard och kompani vaknar i dag är de inte bara bakfulla utan också historiska. De är det första laget som har vunnit Champions League och Europa League på två år. De genomförde samma trolleritrick två år i rad, Benfica var visserligen lika överlägsna som Bayern München, men vad spelar det för roll när fotboll handlar om att göra mål?

Nu är allt uppdukat för José Mourinho till nästa säsong, som blir hyperintressant.

Om det vill sig väl... eller nej...

Vi försöker igen.

Om Roman Abramovitj vill väl och plockar in ett par nya världsspelare kan Chelsea slåss om Champions League-pokalen redan nästa år igen, men då krävs det nog att lagets hjärta Frank Lampard erbjuds ett nytt kontrakt, vilket det ryktas om nu.

När ryssen köpte Chelsea hette det att man inte kunde köpa titlar, segrar kom genom kontinuitet.

Tio år, nio tränare, 13 pokaler och åtskilliga miljarder senare har vi välkomnat den nya fotbollen.

För Sir Alex Ferguson tog det sju år att få fram vinnarmentaliteten som nu genomsyrar hela Manchester United. För Roman krävdes det bara två år innan Chelsea började plocka 3-poängare på övertid som man inte förtjänar.  

För övrigt, har Fernando Torres blivit snabb igen på gamla dar?