Bangura fick möta publikens burop. - Foto: © BildbyrŒn - COP 81 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Celtics Giorgios Samaras faller i duell med Elfsborgs James Keene. - Foto: © BildbyrŒn - COP 81 - SWEDEN ONLY / Graham Stuart
4 av 5
Anders Svensson och Elfsborg var ofta steget efter. - Foto: SCANPIX / Ap
Kris Commons gjorde matchens enda mål.
5 av 5
Kris Commons gjorde matchens enda mål. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN

Elfsborg föll mot Celtic – Bangura utbuad

Vägen till fotbollens finrum är fortfarande lång efter att Elfsborg förlorade borta mot det skotska storlaget Celtic.

GLASGOW. Svenska mästarna Elfsborg såg länge ut att kunna få med sig ett oavgjort resultat hem till Borås i kvalspelet till Champions League. Efter en mållös, och tämligen jämn, första halvlek tog Celtic över mer och mer i andra men Elfsborg, med danske målvakten Kevin Stuhr Ellegaard som sista utpost fredade sig väl.

Commons målskytt

Men målet skulle komma. I den 76:e matchminuten fick Celtics Emilio Izaguirre stå och måtta ute på vänsterkanten och hittade Kris Commons som nickade in 1-0 till hemmalaget.

1-0 skulle också komma att bli slutresultatet, vilket sätter Elfsborg i en svår situation inför nästa veckas retur på hemmaplan. Trots det så bör boråsarna vara nöjda med resultatet, sett till hur spelet såg ut efter att Celtic tog ledningen. Det var skotskt för hela slanten och det krävdes både hårt arbete samt en del tur för att Elfsborg skulle kunna hålla siffrorna nere. Några bättre målchanser än Anders Svenssons ribbskott i den första halvleken lyckades Elfsborg aldrig skapa.

Bangura utbuad

Inför matchen handlade mycket om förhandssnacket om Mohamed Bangura, som lånades ut till Elfsborg från just Celtic inför årets säsong. Något som Celtics tränare Neil Lennon försökte utnyttja genom att sätta press på Bangura för att få honom att avstå matchen. Men Bangura spelade, buades ut och gjorde som resten av Elfsborg en bra första halvlek innan han försvann ur matchen under den andra och ersattes av Lasse Nilsson med tiotalet minuter kvar att spela.