Beckmann avgjorde matchen för Elfsborg. - Foto: Bildbyrån
Nordsjälland hade fördel av bortamål efter 1-1 i Borås.
11 av 11
Nordsjälland hade fördel av bortamål efter 1-1 i Borås. - Foto: Bildbyrån

Dansken sänkte danskarna – Elfsborg till gruppspelet

Danske anfallaren Mikkel Beckmann spelar i Elfsborg, men har ett förflutet i Nordsjälland. Med en välstyrd nick sänkte han sitt gamla lag – och skickade vidare boråsarna till gruppspelet i Europa League.

Nordsjälland-Elfsborg 0-1 (0-0)

'71 0-1 Mikkel Beckmann

DANMARK. Sverige har ett lag i Europa Leagues gruppspel. Det står klart sedan Elfsborg vunnit med 1-0 borta mot danska Nordsjälland. Efter 1-1 i första mötet i Borås var svenskarna piskade att göra mål – men det var en dansk som fixade biffen.

Mikkel Beckmann, som kom till Elfsborg i somras, avgjorde med en nick i den 71:a minuten efter ett fint anfall. Beckmann spelade i just Nordsjälland säsongen 2011-2012 då han gjorde tolv mål på 38 matcher.

Elfsborg var extremt uddlösa i första halvlek trots att de var piskade att göra mål. James Keene hade en farlig chans i matchinledningen men ju längre halvleken gick desto mindre boll fick svenskarna ha.

Halvtidsbytet avgjorde

Danska Nordsjälland, som spelade 1-1 förra veckan på Borås Arena, styrde och ställde lite som de ville. Några farliga chanser bjöd dock inte heller hemmalaget på.

Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson lär vara ganska nöjd med sitt byte i halvtid: