Thomas Müller. - Foto: Michael Sohn

Fortfarande bäst i Europa – Bayern München slog Chelsea

Bayern München kan fortsätta att titulera sig själva som "bäst i Europa" efter att ha besegrat Chelsea i Supercupfinalen.

PRAG. Supercupen är normalt en ganska avslagen tillställning. Det kan man dock inte anklaga kvällens match mellan Champions League-vinnarna Bayern München och Europa League-segrarna Chelsea att vara.

Snarare tvärtom, inte minst med tanke på att matchen var en repris av finalen i Champions League 2012. Då vann Chelsea, efter straffar. Nu vann Bayern, efter straffar.

Innan matchen pratades det mycket om att det återigen skulle bli en hjärnornas kamp mellan Pep Guardiola och José Mourinho. Och som så många gånger förr så gick spanjoren vinnande ur striden.

Het Torres

Redan i den åttonde minuten kunde Fernando Torres mycket snyggt slå in matchens första mål, efter ett suveränt förarbete från Eden Hazard och André Schürrle. Torres, som är omgärdad av flyttrykten och vars plats är högst osäker efter värvningen av Samuel Eto'o, såg under hela matchen ut att vara sugen på att slåss för sin plats i laget.

Trots att spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka efter Chelseas tidiga ledningsmål, och båda lagen skapade sin beskärda del målchanser, så stod det fortfarande 0-1 när svenske domaren Jonas Eriksson blåste för halvtid.

Kvittering och utvisning

Men sen gick det fort. Bara två minuter efter paus fick Bayerns franske superstjärna Franck Ribery en kanonträff och lyckades få in ett kvitteringsmål från distans. Något som självklart gjorde att matchen blev ännu tätare, och det började smälla rejält.

Till slut tvingades Eriksson till och med att visa upp det röda kortet för Chelseas Ramires som, helt korrekt, fick sin andra varning efter att ha mosat nyinbytte Mario Götze i den 85:e matchminuten.

Tätt i förlängnignen

Men med bara fem minuter kvar att spela av matchen hann Bayern aldrig riktigt utnyttja det numerära överläget utan matchen gick vidare till förlängning. En förlängning som bara var två minuter gammal när Hazard på egen hand tog sig runt på vänsterkanten och kunde få in Chelseas andra mål förbi en tveksam Manuel Neuer

Sen parkerade engelsmännen föga förvånande bussen och det verkade som att Bayern inte skulle lyckas få in något mål. Då klev inbytte Javi Martinez fram och slog in kvitteringen efter en tilltrasslad situation med bara sekunder kvar. Straffar väntade.

Förra gången lyckades Chelsea vinna men nu var ordningen återställd och tyskarna satte samtliga straffar, samtidigt som Romelu Lukaku brände sin för Chelsea. Ett slutresultat som betyder att Bayern utan problem kan fortsätta att kalla sig för bäst i Europa.