Lasse Nilsson på språng. - Foto: BILDBYRÅN / Carl Sandin
Elfsborg lyckades inte alls. - Foto: BILDBYRÅN / Carl Sandin
Lagkaptenen Jonathan Soriano jublar framför hemmaklacken. - Foto: BILDBYRÅN / Carl Sandin
En tapper skara guliganer.
5 av 5
En tapper skara guliganer. - Foto: BILDBYRÅN / Carl Sandin

Platt fall för Elfsborg i Österrike

Välkomna till Europa League, Elfsborg. Det blev 4-0 till österrikiska Red Bull Salzburg på hemmaplan.

Red Bull Salzburg-Elfsborg 4-0

'36 1-0 Alan
'44 2-0 Jonathan Soriano (straff)
'69 3-0 Jonathan Soriano
'79 4-0 Jonathan Soriano

SALZBURG. Spanske Jonathan Soriano är inte bara lagkapten i Red Bull Salzburg. Han blev också stor matchhjälte när det österrikiska laget krossade Elfsborg på hemmaplan.

I Europa Leagues första omgång vann Salzburg med 4-0 – och Soriano gjorde tre av målen. Det var dock brassen Alan som gjorde 1-0 med ett välplacerat vänsterskott efter 36 minuters spel.

Samme man låg sedan bakom 2-0. När Alan skulle finta sig fram i straffområdet fälldes han av Joackim Jörgensen. Soriano klev fram och satte straffen.

Hattrickhjälte

Till den andra halvleken flyttade Elfsborg upp laget något och pressade österrikarna.

Men i den 69:e minuten var det klippt igen – då avgjorde Soriano matchen definitivt med sitt 3-0-mål bakom Kevin Stuhr Ellegaard. Tio minuter senare kom 4-0.

/
/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.