Söndag 28 Nov
Stockholm

Här är klubbdirektören som gör allt för pengar

Med dold kamera lurade – det är olika uppfattningar om det – teveprogrammet PowNews den holländska klubben Den Bosch.
1 av 4
Med dold kamera lurade – det är olika uppfattningar om det – teveprogrammet PowNews den holländska klubben Den Bosch. Foto: Twitter/Youtube
Två skådespelande shejker vill köpa klubben.
2 av 4
Två skådespelande shejker vill köpa klubben. Foto: Faksimil/Youtube
Och trots hårda krav är klubbdirektören och marknadschefen villiga att sälja klubben.
3 av 4
Och trots hårda krav är klubbdirektören och marknadschefen villiga att sälja klubben. Foto: Faksimil/Youtube
Spelarna tog teveprogrammet med ro dagen efter.
4 av 4
Spelarna tog teveprogrammet med ro dagen efter. Foto: Faksimil/Twitter

Inga gay-spelare, skilda ingångar för män och kvinnor och sparka tränaren. Det är bara några av de villkor ledningen till den holländska klubben Den Bosch gick med på när skådespelande shejker arrangerade ett köp av föreningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var det holländska teveprogrammet PowNews som lurade division 2-klubben Den Bosch i ett möte med dolda kameror. Med i videon är två "oljeshejker" som utreder möjligheterna att köpa upp klubben med klubbdirektören Fred van der Horn och marknadschefen Ard de Graaf. Men shejkerna, som bara var utklädda, hade flera krav för att köpa klubben. Krav som inte visade sig skrämma van der Horn och de Graaf.

Skilda ingångar för män och kvinnor

Bland annat ville shejkerna att den nuvarande tränaren Ruud Kaiser skulle sparkas, att laget skulle byta namn till Dragons Den Bosch, byta klubbens färger och att svarta pengar skulle finansiera framtida spelarköp. 

Men det var bara början. Utan att möta något motstånd från varken van der Horn och de Graaf krävde även shejkerna att klubben inte skulle köpa några homosexuella spelare, att stoppa alkoholförsäljningen på arenan och att införa skilda ingångar för kvinnor och män.


När Den Bosch sedan konfronterades med att allt var en bluff hävdar klubbdirektören van der Horn att allt bara var ett skämt.

– Vi visste redan att det var ett skämt, säger han enligt den holländska tidningen AD

Enligt honom har teveprogrammet och klubben mejlat varandra om klippet redan i förväg men att PowNews sedan har framfört det som om det vore äkta. 

Dagen efter programmet sändes verkar spelartruppen ha tagit det hela med ro.

Frågan är hur roligt skämtet egentligen var?

Kommentera
Kopiera länk
Dela