Storklubbens vackra gest – lät sjuke Jay-Jay, 8, vara proffs för en dag

Jay-Jay Willems är kroniskt sjuk i IBS. Då lät Ajax 8-åringen få uppleva sin dröm – att vara en Ajax-stjärna med allt vad det innebär under en dag.


Ajax är kända för att vara en av fotbollsvärldens största plantskolor. Många storspelare har påbörjat sina karriärer i den holländska storklubben. Men det ska mycket till för att det senaste "nyförvärvet" Jay-Jay Willems ska ta sig hela vägen.

8-åringen har nämligen den kroniska magsjukdomen IBS och tvingas varje dag ta medicin genom en tub rakt in i magen. 

Presskonferens med de Boer

Men välgörenhetsorganisationen Ajax Foundation lät Jay-Jay få uppleva allt som en professionell fotbollsspelare gör dagligen. Han presenterades bland annat som Ajax nya stjärna på en presskonferens tillsammans med tränaren Frank de Boer.

– Jag skulle vilja presentera en ny spelare. Jay-Jay är en forward som fångat vår uppmärksamhet. Med kvaliteterna han besitter tror vi att han eventuellt kan bli en del av A-laget.

Fick ta avsparken

Även i tevekanalen Fox Sports presenterade man "nyförvärvet" innan Ajax match mot NEC.

– Här på Fox Sports håller vi alltid ett öga på framtidens stjärnor. Kolla på den här killen från Ajax. Jay-Jay är snabb, smart och en slug spelare. Håll koll på den här spelaren, en ny hjälte är född hos Ajax.

Jay-Jay fick sedan följa med laget ut ur spelartunneln, med en egen maskot, och även ta avsparken till matchen.

En vacker historia så här i jultider – och Jay-Jay var nöjd över sin upplevelse.

– Det var en stor dröm som gick i uppfyllelse, säger han till Ajax FanZone.


/
/
IBS
/
NEC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!