Matty Bowman offrade lite hud – för att hjälpa fyraåriga George.
1 av 3
Matty Bowman offrade lite hud – för att hjälpa fyraåriga George.
"You'll never walk alone" brukar inte Evertonsupportrar ha på sina tatueringar.
2 av 3
"You'll never walk alone" brukar inte Evertonsupportrar ha på sina tatueringar.
George Johnson och hans mamma var med när Matty tatuerade sig. Här poserar George och Matty tillsammans.
3 av 3
George Johnson och hans mamma var med när Matty tatuerade sig. Här poserar George och Matty tillsammans.

Evertonfan skaffade Liverpooltatuering – för att hjälpa sjuk pojke

Ibland betyder inte lagrivalitet någonting. Evertonsupportern Matty Bowman tatuerade in lokalrivalen Liverpools "You'll never walk alone" i nacken – för välgörenhet.


Team George

Läs mer om fyraåriga George Johnson och familjens insamling här.

LIVERPOOL. I hela sitt liv har Matty Bowman varit en trogen Evertonsupporter. Men nu har han gjort det förbjudna, det till synes omöjliga. Han har tatuerat in "You'll never walk alone" i nacken.

Låten av Gerry and The Pacemakers är sedan länge en symbol för lokalrivalen Liverpool och sjungs av fansen i början och slutet av varje match. Ovanför textraden har Bowman tatuerat siffran 96, numret på antalet dödsoffer i Hillsboroughkatastrofen.

– Mentalt var det jobbigt. Jag tittade inte på tatueringen, jag bad dem bara täcka över den, säger han till Liverpool Echo.

Fyraårig pojke med okänd sjukdom

Anledningen till att Bowman tatuerat sig är en fyraårig pojke vid namn George Johnson. Han har en okänd sjukdom som leder till att han varken kan äta eller dricka, i stället måste han leva med stora smärtor och få sin näring intravenöst.

Bowman hade gått med på att göra tatueringen för att det då skulle skänkas en summa pengar till en insamling för att George och familjen ska kunna åka till USA i hopp om att få rätt vård. Insamlingen hade som mål att få in 160 000 kronor, en siffra som nu är nådd.

– Vi är så tacksamma, det är en gest vi aldrig skulle vänta oss av någon och det han offrat för att hjälpa George är fantastiskt. Vi hoppas att det här kan förändra Georges liv, säger mamman Emma Johnson till Liverpool Echo.

Se en video om insamlingen för George:


Hör Liverpoolfansen sjunga "You'll never walk alone":


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna tatuera in ett annat lags budskap för en god sak?
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.