One Direction-stjärnan gör debut i reservlaget – inför tusentals åskådare

- 25/02/2014, 20:44
Dags för debut.
1 av 4

Dags för debut.

AP / TT / BILDBYRÅN

4 000 One Direction-fans ska komma på matchen. Här väntar fansen utanför Grand Hotell i Stockholm i somras.
2 av 4

4 000 One Direction-fans ska komma på matchen. Här väntar fansen utanför Grand Hotell i Stockholm i somras.

LEO SELLEN / TT

Hela 1D-gänget.
3 av 4

Hela 1D-gänget.

TT/AP

Doncasterspelare firar mål på Keepmoat Stadium.
4 av 4

Doncasterspelare firar mål på Keepmoat Stadium.

BILDBYRÅN

Normalt sett sjunger han inför utsålda arenor. Nu lockar Louis Tomlinson från One Directon storpublik – till Championshiplaget Doncasters reservlagsmatch.

DONCASTER. Det är vanligtvis inga publikfester när Championshipklubben Doncaster Rovers spelar sina reservlagsmatcher. Men på onsdagen kommer det vara mer högljutt än vanligt i mötet med Rotherhams reserver på Keepmoat Stadium.

Anledningen stavas Louis Tomlinson. Rovers-supportern och flickidolen från pojkbandet One Direction ska nämligen göra sin debut. Doncaster väntar sig minst 4 000 åskådare – de flesta unga tjejer som normalt följer sitt favoritband världen över.

Skrev på i augusti – men skadade sig

Enligt The Guardian väntas fans från exempelvis Danmark, Italien och Frankrike ta sig till matchen.

Det var i augusti som Tomlinson skrev på ett kontrakt med Doncaster. Detaljerna är relativt vaga men Tomlinson har lovats speltid. Han deltog i en kändismatch 2012 och sedan kom klubben överens med honom om att han skulle spela med det riktiga laget.

Han skulle egentligen ha gjort debut i september, men skadade sig olyckligt i en vänskapsmatch på Celtic Park i Skottland för att hylla leukemidrabbade Stiljan Petrov. I samma match passade Tomlinson på att spy vid avbytarbänken efter att ha blivit utbytt.

"Managern ska hålla ögonen på honom"

Det är ännu inte bestämt om One Direction-stjärnan ska starta matchen eller hoppa in, men han kommer att spela. Men i framtiden lär det nog fortsatt vara så att det är musiken som gäller.

– Jag misstänker att han är mer fokuserad på sin egen karriär just nu. Men managern (Paul Dickov, reds. anm.) har sagt till Louis att han kommer att hålla ögonen på honom – så vi får se hur han spelar, säger Doncasters talesperson Shaun Lockwood till The Guardian.