Har du sett ett snyggare amatörmål än det här?

Felträffen som blir en drömträff eller den där långskottet som sitter en gång på miljonen. Ibland kan faktiskt även fotbollsamatörer få till fantasimålen som Zlatan och grabbarna annars prenumererar på.


Svenskens mål uppmärksammades

Under Nybro Cupen i januari gjorde 20-årige Jonathan Alexandersson ett riktigt drömmål som till och med uppmärksammades av 101greatgoals.

– Det är inte första gången jag gör en bicykleta men det här var den absolut snyggaste, sa han till Nyheter24 efter bicykletan.

Se målet och läs mer om det här

TUSCON. För några månader sedan gjorde Youtube-gänget Freekickerz en highlightsvideo med de 100 snyggaste amatörmålen någonsin. Där finns det några riktiga guldkorn från fotbollsspelare som spelar fotboll på amatörnivå.

Att Odaine Sinclairs drömmål för sitt FC Tuscon skulle platsa på den listan är det inget snack om. Frågan är om det inte är det snyggaste målet av alla? Hans tränare Rick Schantz var åtminstone lyrisk efter den galna bicykletan.

"Jag är lika chockad som alla andra"

– Det här är det överlägset snyggaste målet jag har sett i mitt liv. Inte bara att det var en bicykleta, han var dessutom 18 meter ut och rörde sig bort från målet. Spelarna sa att hans fot var ovanför ribban när han träffade bollen, säger han till Tuscon Sentinel

Sinclair själv hade svårt att beskriva sina känslor efter målet.

– Jag är chockad. Jag är lika chockad som alla andra, säger han till tidningen. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.