Zlatan Ibrahimovic har en klar syn på varför han inte har vunnit Ballon d'Or.
1 av 4
Zlatan Ibrahimovic har en klar syn på varför han inte har vunnit Ballon d'Or. - Foto: © Bildbyrån - COP 139 - SWEDEN ONLY / INSIDEFOTO
Enligt svensken ligger politik bakom.
2 av 4
Enligt svensken ligger politik bakom. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / ICON SPORT
Han kommenterar också om hur det känns att inte ha vunnit Champions League.
3 av 4
Han kommenterar också om hur det känns att inte ha vunnit Champions League. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / zhanghao
Han är rätt nöjd över sina 23 titlar säger han.
4 av 4
Han är rätt nöjd över sina 23 titlar säger han. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / xingzhe

Zlatan: Därför har jag inte vunnit Ballon d'Or

Nu ger Zlatan Ibrahimovic sin syn på varför han inte har fått priset som världens bäste fotbollsspelare någon gång.


Senaste vinnarna av Ballon d'or

2013: Cristiano Ronaldo

2012: Lionel Messi

2011: Lionel Messi

2010: Lionel Messi

2009: Lionel Messi

2008: Cristiano Ronaldo

2007: Kaká

2006: Fabio Cannavaro

2005: Ronaldinho

De flesta supportrar till Zlatan Ibrahimovic förbannar att han är som bäst under samma tid som Cristiano Ronaldo och Lionel Messi är aktiva. De som har prenumererat på Ballon d'Or, priset som världens bäste fotbollsspelare, sedan 2008. 

Men Zlatan själv tror inte att det beror på att Ronaldo och Messi har presterat bättre än honom under de senaste sex åren.

– Jag tycker inte att det handlar om vem som är bäst. Det är på grund av politik – good boy, bad boy och allt sånt där. För mig är det viktiga vad människor runtomkring mig tycker. Vad juryn tycker är oviktigt för mig, säger han till ESPN i en intervju. 

"Uppnått allt jag vill i min karriär"

Att han inte har vunnit "den där jävla Champions (League)" hör säkert till bedömningen också. Men han ligger inte vaken om nätterna för att han inte har fått lyfta Champions League-bucklan säger han. 

– Jag har uppnått allt jag vill i min karriär, 100 procent. Jag har vunnit 23 titlar. Jag har gjort mitt bästa och gjort allt jag kunnat genom hela min karriär för att vinna så många troféer som möjligt. Självklart så skulle det vara roligt att vinna Champions League och jag känner att jag kommer att vinna. Men om min karriär avslutas utan det så skulle jag fortfarande vara glad och stolt.

"Vi har en bra möjlighet"

Men han tror att PSG kan ta chansen i år.

– Vi har en bra möjlighet. Laget är byggt för att spela bra i tuffa turneringar. Man behöver arbeta hårt och ha turen med sig.

/
PSG
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer Zlatan att vinna Ballon d'Or någon gång i sin karriär?
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.