Fabregas: Jag hade tur

Fabregas talar ut om skadan som kunde varit toalt förödande för karriären.


Arsenals lagkapten Cesc Fabregas förstörde delar av sin knäsena när han krockade med Liverpools Xabi Alonso under söndagens möte på Emirates stadium. Jo, matchen slutade 1 - 1. Men matchen slutade också med ett brutalt besked för Fabregas –han är tvungen att hålla sig från fotbollsplanen i hela fyra månader, i väntan på att skadan ska läka. Trots de bistra nyheterna är Fabregas vid gott mod.

– Det hade kunnat vara så mycket värre. Doktorn sa att jag hade tur eftersom min fot var i luften under krocken. Hade jag haft foten på marken hade jag kunnat spräcka hela korsbandet, säger Fabregas till The Sun.

Trasigt korsband är ingen rolig historia. Fråga Chelseas Michael Essien eller Henke Larsson. Att vara borta i ett halvår är något man får räkna med.

– Det är ingen katastrof. Det finns värre saker som kan hända i livet, säger Fabregas som just nu befinner sig i Barcelona för ett stilla julfirande. Kanske är det just det starka stödet från kompisar, familj och lagkamrater som hjälper Fabregas att hålla humöret uppe även i sjuksängen. Xabi Alonso och Fabregas är nära vänner privat och Alonso hör av sig konstant.

– Jag kan vara redo att spela igen lagom till kvartsfinalen i Champions League och förhoppningsvis är vi även kvar i FA och Premier League, säger en positiv Fabregas.

Ironiskt nog har Fabregas tillfälliga bortfall fått Arsenal att få upp ögonen för just Xabi Alonsoigen, skriver Evening Standard. I höstas lade Arsenal ett bud på Alonso, som är kontrakterad med Liverpool till 2012. Då fick de kalla handen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!