Söndag 1 Aug
Stockholm

Tevez avgjorde för United

Manchester United besegrade Stoke, men segern satt överraskande långt inne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

United dominerade stort mot Stoke, utan att riktigt få till det. Oförmågan att få in bollen i mål gjorde Unitedspelarna, inte minst Wayne Rooney, frustrerade. Antalet gånger Rooney sa "fuck off" var klart fler än vanligt. Och då brukar det ändå vara ett av hans vanligaste uttryck på en fotbollsplan.

Stoke skapade inte mycket men lyckades ändå skrämma upp van der Sar vid flera tillfällen. Vilket kanske mest berodde på holländarens tveksamma agerande emellanåt.

Efter en mycket ful och helt onödig tackling på Cristiano Ronaldo fick Andy Wilkinson sitt andra gula kort för dagen och åkte ut, ett beslut ingen kunde opponera sig emot.

I den 63:e minuten byttes så Dimitar Berbatov in. Men bulgaren gjorde inget större väsen av sig. Inte förr än i den 83:e minuten när han med en fin mottagning tog sig förbi sin försvarare och sedan snygt fick fram bollen till Carlos Tevez som inte gjorde något misstag. Målet blev matchens enda och Tevez därmed matchhjälte.

I slutet av matchen var Ronaldo nära att öka på ledningen genom att sätta en frispark, men den tog på en Stoke-axel och gick därmed strax utanför.

Segern satt överraskande långt in för det Manchester United som just vunnit klubblags-VM. Kanske borde man skapat mer framåt med spelare som Tevez, Ronaldo, Berbatov och Rooney på plan samtidigt mot ett decimerat Stoke. Tre poäng är ändå tre poäng och United befäster sin plats i Premier Leagues toppskikt.

Se Tevez göra matchens enda mål:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela