Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Svennis slår ut England i VM"

- 07/10/2008, 12:08 -

Förre FA-chefen tror på straffseger för Sven-Göran Erikssons Mexico mot England.

David Davies jobbade på det engelska fotbollsförbundet FA i tolv år. Under den tiden passerade många förbundskaptener, men de han har varmast minnen över är Terry Venables och Sven-Göran Eriksson.

Davies har precis kommit ut med en bok om åren på FA, och pratar därför gärna om sina minnen i intervjuer. Om "Svennis" säger han:

– Han var kanonkul och det var några upplysta ögonblick då han erkände att han var överraskad att den där killen från Torsby i Sverige hade hamnat där han hamnat. Men Sven är fascinerande. På tränarträffar kunde Raymond Doemenech och Jürgen Klinsmann bli alldeles till sig när de såg Sven. Domenech junde säga: "Gud har anlänt!", säger Davies till The Guardian.

David Davies tror att "Svennis" kommer att bli framgångsrik som förbundskapten för Mexico.

– Min gode vän Sven-Göran Eriksson kommer att le flegmatiskt medan vi andra tjuter hjälplöst efter ett straffsparksavgörande. Det är bombsäkert, säger han till The Guardian.

Skrivet av: