Maicons offsidemål räddade Inter

En klantig linjedomare avgjorde matchen.

Inter såg trötta ut i andra halvlek mot Siena. Siena sprang och ville mer. När det stod 1-1 med bara sju minuter kvar av ordinarie tid valde linjedomaren att blunda. Inters Ivan Cordoba sköt på Maxwell, som skarvade bollen till en klart offsidestående Maicon. Brassen kunde sätta sitt andra mål för matchen och Zlatan Ibrahimovics Inter kunde hålla ledningen till slutsignalen. Målet kommer att bli omdiskuterat i Italien och visar återigen att större lag ofta räddas av domare, som i det här fallet. Sienaspelarna kunde inte tro sina ögon och kommer att förbanna domarens namn i bussen hem.

Annars var det Inter som tog ledningen. Maicon satte 1-0 i den 33:e minuten efter att smugit sig fri på hörna. Houssin Kharja kvitterade för Siena med en snygg nick efter inlägg från vänsterkanten. Zlatan spelade som vanligt hela matchen.

Segern ger Inter en niopoängsledning i Serie A. Tvåan Juventus har en match mindre spelad och spelar borta mot Atalanta på söndag.