Ska Arsenal haka på i toppstriden?

- 21/12/2008, 13:54 -

Måste vinna över Liverpool för att inte bli helt avhängda från tabelltoppen.

Inför kvällens stormatch hemma på Emirates ligger Arsenal åtta poäng efter gästande serieledarna Liverpool. Ska Arsenal finnas med i striden om seriesegern i vår måste de nästan vinna kvällens match.

– Teknisk sett har det här laget allt. Jag kan förstå kritikerna när de säger att vi inte riktigt är med i toppstriden den här säsongen, men det är en del av mitt jobb att se till att den andra halvan av säsongen blir bättre, säger Arsenals tränare Arsne Wenger.

Fransmannen har också en enkel lösning på Arsenals problem.

– Jag har analyserat vad vi har gjort och vad de andra lagen har gjort och det får mig att tro att vi kan nå toppen igen snart. Allt vi behöver göra är att passa bollen bättre i den sista tredjedelen, säger Arsne Wenger till The Guardian.

För Liverpools del har klubben för första gången på många år varit med i toppen enda sedan seriestarten. I veckan har klubbens tränare Rafa Benitez återhämtat sig från en njurstensoperation. Under tiden har hans assisterande Sammy Lee lett klubbens träningar.

– Spelarna har jort mycket bra ifrån sig. De har varit väldigt fokuserade den här veckan. Att säga att vi inte har saknat honom vore fel, för han har en sådan närvaro, säger Sammy Lee till Liverpool Echo.

Nu hoppas han på seger.

– Rafa har flyttat fram klubbens position, det råder det ingen tvekan om. Självklart vore det trevligt att ha en större ledning än vi har, men vi ligger i toppen av tabellen inför jul och har fem poäng mer än vid den här tiden förra säsongen. Det är framsteg. Man vinner ingenting i december, men vi är närmare än tidigare, säger Sammy Lee till The Guardian.

Matchen visas 17.00 på Canal+ Sport1.

Skrivet av: