Seedorf satsar på lekpark

- 12/12/2008, 10:39 -

"Det är för mycket hat inom den italienska fotbollen".

Clarence Seedorf gillar att snacka. Dessutom är han en fin människa. Nu snackar han om sitt fina välgörenhetsprojekt.

Tidigare i höstas invigde Milanspelaren Seedorf en gigantisk lekplats i anslutning till sin gamla skola i Almere i Holland. En skola i ett fattigt område där få barn och ungdomar har råd att gå med i några idrottsklubbar.

"Lekplatsen" består av en konstgräsplan, en basketplan, tennis-, badminton- och vollybollbanor. För att blanda ungdomar med pensionärer finns även en stor plats för att spela boule.

I en stor intervju i La Repubblica berättar Seedorf om sitt engagemang, och om hur han ser på sitt ansvar som förebild.

– Fotbollen ger enorm uppmärksamhet och en chans att skicka starka signaler. De finns de som utnyttjar den möjligheten, de som inte gör det, och de som inte vet hur man gör. Jag anser att vi måste föregå med gott exempel och uppföra oss på planen, framför allt med tanke på att barn ser oss. Det ligger i barns natur att imitera de gester de ser. Jag tycker Cassano verkar vara en trevlig person, men om han sparkar ner hörnflaggan efter att ha gjort mål och det visas dussintals gånger på teve så kan man slå vad om att det kommer att imiteras.

– Det är bara det första exemplet som dyker upp i mitt huvud, jag skulle kunna prata om spottloskor, armbågar, överdrivna protester. Så länge vi är i strålkastarskenet, måste vårt uppträdande vara seriöst och respektabelt. Det räcker att tappa kontrollen i två sekunder för att hamna på Youtube, säger Clarence Seedorf till La Repubblica.

Skrivet av: