Di Vaios hattrick lyfte Bologna

Bologna över nedflyttningsstrecket i Serie A.

Bologna hade innan dagens Serie A-match bara mäktat med 14 mål på 15 matcher. Och det började inte mycket bättre mot Torino. Första halvlek var det samma gamla visa för Serie A-nykomlingen Bologna. Torino gick in i omklädningsrummen i halvtid med en 1-0-ledning efter mål av Simone Barone.

Men tränaren Siniša Mihajlovic måste ha delat mig sig av några väl valda ord för när bottenlaget kom ut i andra halvlek var det med en allt eller inget-inställning. Tre minuter in i andra halvlek kvitterade Sergio Volpi. Torinos Ignazio Abate gav sitt lag ledningen igen och sen var det Marco Di Vaio-show för hela slanten. Med sina två första mål i den 55:e och 62:a minuten gav han återigen Bologna ledningen. Marco Bernacci satte 4-2 på straff innan Di Vaio avslutade kalaset med sitt tredje och Bolognas femte mål i den 79:e minuten, även det på straff. Torinos Francesco Pratali orsakade straffen och fick se rött.

Vinsten tar upp Bologna förbi Torino över nedflyttningsstrecket. För Siniša Mihajlovic kunde inte hans tid i Bologna ha börjat bättre. Segern var hans första men samtidigt har Bologna inte förlorat någon av de sex matcher som de spelat sen Mihajlovic tog över i början av november.