Barcelona vann "El Clásico"

Samuel Eto'o gjorde upp med fantomspökena när Barcelona slog Real Madrid med 2-0.

I en handvädning gick Samuel Eto'o från syndabock till hjälte. Efter att ha bränt en straff, som Real Madrids Iker Casillas fantomräddade, tog han revansch genom att dundra in det avgörande 2-0-målet i 83:e minuten. Därmed kunde Barcelona vinna med 2-0 mot Real Madrid i kvällens "El Clásico".

Eto'o, som tidigare ratades av kvällens motståndare, stod inför nederlaget när han fick se Casillas rädda hans straffspark i 70:e minuten. Innan hade Eto'o inte lyckats näta på spanjoren på över tre år. Inte konstigt att nerverna var på högspänn.

I situationen innan hade inhopparen Sergio Busquets dragits ner av Michel Salgado och straffen var ett faktum. Eto'o la bollen i mellanhöjd till höger och missen sänkte tydligt Barcelonas lagmoral, som i flera matchserier innan hade dominerat matchen.

Dock var det Real Madrid som lyckades skapa de bästa målchanserna, exempelvis då Royston Drenthes kom fri med målvakten och Victor Valdés avstyrde situationen.

Hela Camp Nou exploderade i 83:e minuten då Samuel Eto'o gjort sin botgöring och stötte in bollen i mål efter att Barcelonas hörnboll träffat stolpen och Carles Puyol vunnit en nickduell framför mål.

Trots ett jätteläge för Real Madrid att kvittera strax därefter stoppades inhopparen Palanca av Valdés, och Lionel Messi kunde efter det lobba in 2-0 bakom en simmande Casillas.

I och med segern har Barcelona tolv poäng tillgodo på Real Madrid i La Liga.