Spalletti vill få ordning på Roma

"Hellre förlängda kontrakt och läktare på träningsanläggningen än nyförvärv".


Efter Romas katastrofala start på säsongen har klubben vunnit sina sex senaste matcher. Snacket om att Roma måste köpa nya spelare i januarifönstret har lugnat sig något i takt med de senaste segarna. Nu tystar klubbens tränare Luciano Spalletti det för gott.

– Det finns andra saker än nya spelare som det är större behov av, säger Luciano Spalletti till La Gazzetta dello Sport.

Romatränaren pekar på saker som kontraktsförlängningar, högre löner till klubbens anställda, en läktare öppen för allmänheten när Roma tränar och en inomhuspool där spelarna kan rehabträna.

– Vår organisation och våra anläggningar måste vara kompletta, ingen tränare eller spelare ska kunna ha några alibin och säga "jag saknar det här och därför kan jag inte prestera på topp", säger Spalletti till La Gazzetta dello Sport.

Tidigare år har Roma tvingats sälja spelare som Antonio Cassano, Cristian Chivu och Mancini när deras kontrakt varit på väg att löpa ut. I dagens trupp är har viktiga spelare som Totti, Aquilani, Taddei, Perrotta, Panucci, Pizarro och Juan kontrakt som snart behöver förnyas. Luciano Spalletti vill även lyfta fram spelare som inte alltid har varit ordinarie, men ändå kämpat på i det tysta.

– Några spelare har varit oerhört viktiga, Tonetto till exempel, men även de vars kontrakt ska förnyas. Många av dem är en del av den grupp som skapades för tre år sedan och som har varit avgöande för att det nu är ett fokus på Romas resultat. Sedan ska vi försöka växa ännu mer, få ännu mer kvalitet, men vi får inte glömma de här spelarna, för de har sett till så att vi kan knyta till oss spelare av hög kvalitet, säger Luciano Spalletti till La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!