Lördag 25 Sep
Stockholm

Spenderarbyxorna på för Wenger

Arsenaltränaren Arsene Wenger har fått stora pengar att leka med efter ett stort styrelsemöte i går kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Huvudmålet sägs vara Valencias David Villa som kan köpas billigt då hans nuvarande arbetsgivare har stora låneskulder. Arsene Wenger brukar annars inte sikta in sig på etablerade dyra storstjärnor som Villa, men denna gång ska fransmannen göra ett undantag och värva den notoriske målskytten som vann EM med Spanien i somras. Och har klubben bakom sig. Sent i går kväll träffades klubbstyrelsen för ett möte av rang. Slipsmötet sades vara så viktig att Arsenals styrelseordförande Stan Kroenke flög in från USA för att kunna närvara.

Om övergången blir av spelar Villa för Arsenal redan i januari. Samtidigt pågår det en cirkus kring David Villa för tillfället. Klubb efter klubb sägs vilja ha Villas signatur på ett kontrakt. Men Real Madrid verkar vara ute ur bilden. Valencia har tidigt meddelat att Villa inte kommer att säljas till en klubb i La Liga och då valde Real att satsa på holländaren Klaas Jan Huntelaar.

De klubbar som ligger närmast är som följer. Chelsea vill ha ersättare för den osäkre Didier Drogba som vill ännu inte bestämt sig för framtiden. Liverpool vill ersätta fiaskovärvningen Robbie Keane och istället rada ihop Villa med landsmannen Fernando Torres.

Och den kanske störste konkurrenten till Arsenal är nyrika Manchester City som har både ett behov av att köpa Villa för hans målinstinkt och för att signalera att klubbens ambitioner inte är ett mediatrick. Enligt Daily Mail har Villas agent Jose Luis Tamargo indikerat att Arsenal ligger närmast, men så var det i fallet Robinho i somras. Då "stal" City Robinho framför näsan på Chelsea och det kan ske även den här gången. Det blir knappast första gången pengarna styrde fotbollen. Enda chansen Arsenal i så fall har är att Villa reas ut till ett pris runt 200 miljoner kronor, det vill säga ungefär hälften av vad Valencia vanligtvis skulle ha krävt.

Övergångsfönstret öppnar den andra januari och då avgörs det var svenskdödaren från EM i somras hamnar.

Se när Sverige bjuder Villa på det avgörande målet

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela