Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pirès vill slå ut sitt gamla lag

- 07/04/2009, 12:45 -

Fransmannen nyckelspelare för Villarreal mot Arsenal.

Den förre Arsenalspelaren Robert Pirs kommer att få en nyckelroll i kvällens Champions League-kvartsfinal mellan Villarreal och Arsenal. Som en viktig kugge på Villarreals mittfält möter han nu för första gången sina gamla lagkamrater från London. Och Pirs tänker göra allt för att slå ut engelsmännen.

– Det kommer att bli ett känsloladdat möte för mig. Men alla Arsenalsupportrar får ursäkta. Jag kommer att göra allt för att slå Arsenal. Inte för min skull, utan för Villarreals, säger fransmannen till Reuters.

Just engelskt motstånd brukar passa Villarreal. Spanjorerna är obesegrade på hemmaplan mot engelska lag. Faktum är att Villarreal genom tiderna bara har förlorat en hemmamatch i europeiskt cupspel. Mot holländska AZ Alkmaar 2005. Men det är ett Arsenal i bra form som besöker Spanien. I Premier League har laget sjutton raka matcher utan förlust. Arsenals manager Arsne Wenger ser sitt lag som en outsider till Champions League-titeln.

– Vi har blivit starkare och starkare under säsongen och kan absolut gå hela vägen. Men först ska vi ta oss förbi kvartsfinalen och Villarreal, säger han enligt BBC.

Wenger tror på en hård kvartsfinal och uttrycker sin beundran för 35-årige Robert Pirs.

– Pirs har fortfarande stora kvalitéer och är utan tvekan en av de bästa spelarna jag har tränat. Och han är fortfarande älskad av Arsenalsupportrarna, säger han.

Skrivet av: