Pirès vill slå ut sitt gamla lag

Fransmannen nyckelspelare för Villarreal mot Arsenal.


Den förre Arsenalspelaren Robert Pirs kommer att få en nyckelroll i kvällens Champions League-kvartsfinal mellan Villarreal och Arsenal. Som en viktig kugge på Villarreals mittfält möter han nu för första gången sina gamla lagkamrater från London. Och Pirs tänker göra allt för att slå ut engelsmännen.

– Det kommer att bli ett känsloladdat möte för mig. Men alla Arsenalsupportrar får ursäkta. Jag kommer att göra allt för att slå Arsenal. Inte för min skull, utan för Villarreals, säger fransmannen till Reuters.

Just engelskt motstånd brukar passa Villarreal. Spanjorerna är obesegrade på hemmaplan mot engelska lag. Faktum är att Villarreal genom tiderna bara har förlorat en hemmamatch i europeiskt cupspel. Mot holländska AZ Alkmaar 2005. Men det är ett Arsenal i bra form som besöker Spanien. I Premier League har laget sjutton raka matcher utan förlust. Arsenals manager Arsne Wenger ser sitt lag som en outsider till Champions League-titeln.

– Vi har blivit starkare och starkare under säsongen och kan absolut gå hela vägen. Men först ska vi ta oss förbi kvartsfinalen och Villarreal, säger han enligt BBC.

Wenger tror på en hård kvartsfinal och uttrycker sin beundran för 35-årige Robert Pirs.

– Pirs har fortfarande stora kvalitéer och är utan tvekan en av de bästa spelarna jag har tränat. Och han är fortfarande älskad av Arsenalsupportrarna, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

1 timme sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.