Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Essien vill vinna för Hiddink

- 14/04/2009, 12:03 -

Gillar sin tillfälliga manager - och punktmarkerar gärna Gerrard.

Chelseamittfältaren Michael Essien har visat storform sedan han kom tillbaka från sin svåra knäskada. I 3-1-segern mot Liverpool i den första Champions League-kvartsfinalen förra veckan var han en av planens giganter. Nu hyllar Essien den tillfällige managern Guus Hiddink och säger att han väldigt gärna vill vara med och vinna en titel åt holländaren, innan denne lämnar Chelsea.

– Hiddink vet hur han ska prata med spelarna och har en helt annan stil en de andra tränarna jag har spelat för här. Nu hoppas jag att vi kan vinna en titel åt honom innan han lämnar klubben, säger Essien till The Guardian.

I kväll ska Chelsea ta ett viktigt steg i kampen om en av de möjliga titlarna. Och laget har förstås ett drömläge inför Champions League-kvartsfinalreturen mot Liverpool. 3-1-ledning och hemmaplan. Dessutom säger Michael Essien att han inte har något emot att göra samma sak i kväll som han gjorde med bravur i den första kvartsfinalmatchen - nämligen att punktmarkera bort Steven Gerrard.

– För mig handlar det om lagarbete. Jag gör det tränaren säger åt mig att göra, säger han.

Essiens lagkamrat, lagkaptenen John Terry, varnar dock sitt Chelsea för att vara för säkra på avancemang.

– Det var bra gjort av oss att göra tre mål på Anfield, men det betyder inte att vi redan har vunnit. Ingenting är klart. Man ska komma ihåg att Liverpool vann Champions League 2005 genom att vända ett 0-3-underläge på en halvlek.

Terry själv missar kvällens match. Han drog på sig en onödig varning i den första kvartsfinalen och är avstängd.

Chelsea - Liverpool, Stamford Bridge, TV6, klockan 20:45.

Skrivet av: