Essien vill vinna för Hiddink

Gillar sin tillfälliga manager - och punktmarkerar gärna Gerrard.


Chelseamittfältaren Michael Essien har visat storform sedan han kom tillbaka från sin svåra knäskada. I 3-1-segern mot Liverpool i den första Champions League-kvartsfinalen förra veckan var han en av planens giganter. Nu hyllar Essien den tillfällige managern Guus Hiddink och säger att han väldigt gärna vill vara med och vinna en titel åt holländaren, innan denne lämnar Chelsea.

– Hiddink vet hur han ska prata med spelarna och har en helt annan stil en de andra tränarna jag har spelat för här. Nu hoppas jag att vi kan vinna en titel åt honom innan han lämnar klubben, säger Essien till The Guardian.

I kväll ska Chelsea ta ett viktigt steg i kampen om en av de möjliga titlarna. Och laget har förstås ett drömläge inför Champions League-kvartsfinalreturen mot Liverpool. 3-1-ledning och hemmaplan. Dessutom säger Michael Essien att han inte har något emot att göra samma sak i kväll som han gjorde med bravur i den första kvartsfinalmatchen - nämligen att punktmarkera bort Steven Gerrard.

– För mig handlar det om lagarbete. Jag gör det tränaren säger åt mig att göra, säger han.

Essiens lagkamrat, lagkaptenen John Terry, varnar dock sitt Chelsea för att vara för säkra på avancemang.

– Det var bra gjort av oss att göra tre mål på Anfield, men det betyder inte att vi redan har vunnit. Ingenting är klart. Man ska komma ihåg att Liverpool vann Champions League 2005 genom att vända ett 0-3-underläge på en halvlek.

Terry själv missar kvällens match. Han drog på sig en onödig varning i den första kvartsfinalen och är avstängd.

Chelsea - Liverpool, Stamford Bridge, TV6, klockan 20:45.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.