Chelsea klarade av galen match

- 14/04/2009, 22:48 -

1-1 i målvaktstavlor gav till slut 4-4 och Chelseaavancemang i Champions League.

Tre Liverpoolmål krävdes på Stamford Bridge för att Chelsea skulle tappa den ena fot de redan hade i Champions Leagues semifinal. När Xabi Alonso efter en halvtimme tryckte in 0-2 på straff för Liverpool såg det som inte kunda hända ut att verkligen ske. När Dirk Kuyt långt senare nickade in 3-4 såg det på nytt ut så.

Men vi tar det från början.

Med beskedet att Steven Gerrard saknades i Liverpools startelva gick Chelsea ut till matchstart med inställningen att de redan var klara. Det fick de sånär lida för ordentligt. Efter knappt 20 minuter fick Liverpool en frispark från sisådär 35 meter. Ett perfekt läge för inlägg trodde alla, inklusive Petr Cech i Chelseamålet. Fabio Aurelio uppfattade det hela genialiskt och skruvade i stället in bollen stenhårt vid den närmaste stolpen när Cech var på väg ut i straffområdet.

Bara en kvart senare satte alltså Alonso straffen som gav 2-0 och Chelseacoachen Guus Hiddink var helvild vid sidan av.

Om sjukvården visste vad som väntade i andra halvlek hade de omgående satt in högsta beredskap för mängder av hjärtattacker. Häng med nu.

Didier Drogba lyckas styra in den livsviktiga reduceringen till 1-2 efter en jättetavla av Liverpools målvakt Pepe Reina. Alex dunkade in 2-2 med en kanon i nättaket. Frank Lampard gör det som många tror är avgörande 3-2 till Chelsea efter drömspel. Vid det laget krävdes tre Liverpoolmål för avancemang.

Bara minuter därefter gör bortalagets Lucas överraskande 3-3 då hans skott styrs in av en Chelseaförsvarare. Ytterligare ett par minuter senare skallar som sagt Kuyt in 3-4 och återigen är Liverpool sanslöst nära en sensation utan dess like. Men när Lampard gör sitt andra mål för matchen, via båda stolparna, fastställer han 4-4 och släcker 'Pools ljus helt.

Totalt tolv(!) mål i denna kvartsfinal var mer än någon kunnat drömma om. Chelsea drog till slut det längsta strået och är nu i semifinal. Där väntar Barcelona.

– Vi ska göra vårt bästa för att slå det här fantastiska Barcelonalaget, sade Drogba till Viasat efter matchen.

Skrivet av: