Chelsea klarade av galen match

1-1 i målvaktstavlor gav till slut 4-4 och Chelseaavancemang i Champions League.

Tre Liverpoolmål krävdes på Stamford Bridge för att Chelsea skulle tappa den ena fot de redan hade i Champions Leagues semifinal. När Xabi Alonso efter en halvtimme tryckte in 0-2 på straff för Liverpool såg det som inte kunda hända ut att verkligen ske. När Dirk Kuyt långt senare nickade in 3-4 såg det på nytt ut så.

Men vi tar det från början.

Med beskedet att Steven Gerrard saknades i Liverpools startelva gick Chelsea ut till matchstart med inställningen att de redan var klara. Det fick de sånär lida för ordentligt. Efter knappt 20 minuter fick Liverpool en frispark från sisådär 35 meter. Ett perfekt läge för inlägg trodde alla, inklusive Petr Cech i Chelseamålet. Fabio Aurelio uppfattade det hela genialiskt och skruvade i stället in bollen stenhårt vid den närmaste stolpen när Cech var på väg ut i straffområdet.

Bara en kvart senare satte alltså Alonso straffen som gav 2-0 och Chelseacoachen Guus Hiddink var helvild vid sidan av.

Om sjukvården visste vad som väntade i andra halvlek hade de omgående satt in högsta beredskap för mängder av hjärtattacker. Häng med nu.

Didier Drogba lyckas styra in den livsviktiga reduceringen till 1-2 efter en jättetavla av Liverpools målvakt Pepe Reina. Alex dunkade in 2-2 med en kanon i nättaket. Frank Lampard gör det som många tror är avgörande 3-2 till Chelsea efter drömspel. Vid det laget krävdes tre Liverpoolmål för avancemang.

Bara minuter därefter gör bortalagets Lucas överraskande 3-3 då hans skott styrs in av en Chelseaförsvarare. Ytterligare ett par minuter senare skallar som sagt Kuyt in 3-4 och återigen är Liverpool sanslöst nära en sensation utan dess like. Men när Lampard gör sitt andra mål för matchen, via båda stolparna, fastställer han 4-4 och släcker 'Pools ljus helt.

Totalt tolv(!) mål i denna kvartsfinal var mer än någon kunnat drömma om. Chelsea drog till slut det längsta strået och är nu i semifinal. Där väntar Barcelona.

– Vi ska göra vårt bästa för att slå det här fantastiska Barcelonalaget, sade Drogba till Viasat efter matchen.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.