Ronaldo: "Mitt snyggaste mål"

Nöjd med målet som tog United vidare i Champions League - nu väntar Arsenal.


Det hade bara gått dryga fem minuter av matchen mellan Porto och Manchester United när Cristiano Ronaldo gjorde det viktiga 1-0-målet för engelsmännen. Målet räckte för United som vann matchen med 1-0 och dubbelmötet med 3-2, och därmed avancerade till semifinal i Champions League. Och inte nog med att målet var avgörande, det var riktigt snyggt också.

–Förmodligen det snyggaste jag har gjort under min karriär, säger Cristiano Ronaldo till The Mirror.

Portugisen fick tid att avancera med bollen under kontroll på offensiv planhalva. Från över 30 meter klippte han till med högerfoten. Det stenhårda skottet borrade sig in strax under Portomålvakten Helton da Silvas högra kryss.

Segern innebär att United ställs mot ligakonkurrenten Arsenal i semifinal. Lagen har mötts en gång under årets ligasäsong. Då vann Arsenal med 2-1 på hemmaplan. Returmötet i ligan spelas den 16 maj på Old Trafford. Innan dess ska lagen alltså mötas två gånger i Champions League. Semifinalmatcherna spelas den 29 april och den 5 maj. United börjar på hemmaplan.

–Det kommer att bli två fantastiska matcher mot Arsenal. De spelar en mycket fin fotboll, säger Cristiano Ronaldo.

Unitedtränaren sir Alex Ferguson instämmer.

–Vår match i London tidigare den här säsongen bjöd på riktigt bra spel från båda lagen, säger han till The Mirror.

Men han tror samtidigt att det kommer att bli en svår match för United.

–Det blir två riktigt tuffa matcher på mindre än en vecka. Jag är nöjd om vi får med oss 1-0 från hemmamötet. Det vore ett perfekt resultat inför matchen på Emirates Stadium.

Ronaldos mål mot Porto. Det, enligt honom själv, snyggaste han har gjort:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.