Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chelsea nära locka över Ancelotti

Sport | 17/04/2009 13:01

Carlo Ancelotti ser ut att svälja lockbetet på 650 miljoner kronor att köpa för.

Guus Hiddink har gjort det klart mer än en gång att han bara blir kvar i Chelsea till slutet av säsongen. Det har ryktats om Roberto Mancini och Frank Rijkaard som ersättare, men den det lutar åt allra mest nu, något som faktiskt verkar väldigt troligt, är att Milans nuvarande coach, Carlo Ancelotti, tar över Londonklubben.

Enligt Telegraph lockar Chelsea italienaren med ett kapital på 50 miljoner pund, cirka 640 miljoner kronor, att köpa spelare för. Arsenals Emmanel Adebayor är en av de spelare som klubben nämnt, säkerligen en högst medveten taktik då Ancelotti är ett känt fan av Adebayor – han försökte värva togolesen till Milan förra året.

Dessutom ska den ryske virvelvinden Yuri Zjirkov vara på väg in. En spelare som Guus Hiddink, Rysslands förbundskapten vid sidan av Chelseauppdraget, starkt rekommenderat.

Telegraph menar att uppgörelsen är så gott som i hamn och Ancelotti ska ha lovat att lämna San Siro för Stamford Bridge på ett treårskontrakt. Klubben och tränaren har dessutom kommit överens om att rensa truppen på överskattat material, däribland Deco, Florent Malouda och Nicolas Anelka.

Han var inte helt ute och cyklade som spelare heller, Carlo Ancelotti

Skrivet av: