Wembleys gräsmatta en katastrof

- 20/04/2009, 09:14 -

Arsene Wenger och Robin van Persie sågar nationalarenans gröna matta.

Efter semifinalförlusten mot Chelsea i FA Cupen i lördags gick Arsenals boss Arsene Wenger ut och sågade gräsmattan på nationalarenan. Nu kräver han svar från det engelska fotbollsförbundet hur en arena som kostat 750 miljoner pund, motsvarande drygt 9,6 miljarder kronor, kan ha en så usel matta.

– Det är pinsamt för nationalarenan. Det är inte det att grästovor sparkas upp. Det är att den inte är platt. Kvalitén är en katastrof, säger Wenger enligt The Sun, men påpekade noggrant att det inte var på grund av gräset som Arsenal förlorade med 2-1.

Robin van Persie fick personligen uppleva den usla mattan och oavsett om det är ett sätt att skylla ifrån sig en del av förlusten på syntes det klart och tydligt hur svårspelet det blev på det ojämna underlaget.

– När man får bollen på Wembley så bara studsar och studsar den, säger van Persie.

Arsenalduons åsikt backas av förbundskaptenen Fabio Capello. Italienaren lär vara mer benägen än någon annan eftersom hans engelska landslag spelar sina hemmamatcher på just Wembley. Sedan stadion stod klar för två år sedan har gräset redan lagts om fem gånger vilket är ovanligt ofta.

I sommar kommer dessutom åtta stora konserter genomföras på arenan vilket knappast gynnar det redan sargade gräset.

Skrivet av: