Buffon: Balotelli bör tänka sig för

- 20/04/2009, 12:22 -

Mario Balotelli utsatt för rasistattack: "Han måste tänka på sitt beteende".

Den italienska toppmatchen i Serie A i lördags mellan Juventus och Inter slutade 1-1 efter att hemmalagets Grygera skallat in kvitteringen på övertid. I kölvattnet av fighten kommer dock tråkiga nyheter upp till ytan.

Inters mörkhyade anfallare Mario Balotelli blev utsatt för rasistrop från Juventusfansen, vilket gjorde Massimo Moratti mäkta upprörd.

– Om jag hade varit på plats på arenan hade jag lämnat min plats på läktaren, gått ner på planen och plockat av mitt lag från planen, säger Interbossen Moratti till italienska La Gazzetta dello Sport.

Juventus dito Giovanni Cobolli Gigli har bett Inter om ursäkt för fansens beteende. Han menar att händelsen är oacceptabel, och får medhåll från Juvemålvakten Gianluigi Buffon som dock påpekar att spelare i allmänhet, när de befinner sig på en offentlig scen, måste tänka på sitt beteende.

– Vi spelare måste vara noga med att inte påverka allmänheten med våra attityder. Balotelli är ung och mycket begåvad, det menar jag välvilligt, men han måste se till att karaktären inte blir hans akilleshäl, säger Buffon.

Balotelli gjorde Inters ledningsmål i matchen bakom just Buffon. 18-årigen, som snarare ser ut att vara 25, har rötter i Ghana. I sommar finns han troligtvis med i Italiens U21-landslag som spelar EM i Sverige.

Mario Balotelli

Skrivet av: