Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chelseastjärnan dömd för rattfylla

Sport | 24/04/2009 17:33

Mikel körde onykter i sin Range Rover - får vara utan körkort i 15 månader.

Chelseas mittfältsstjärna John Obi Mikel dömdes i dag, av en domstol i London, för rattfylla. Han blir nu av med sitt körkort i 15 månader. Han tvingas dessutom böta cirka 20 000 kronor.

Det var den 24 januari i år som Mikel blev stoppad av polis efter att ha kört för fort i sin svarta Range Rover. När polisen gjorde ett alkoholtest visade det sig att nigerianen hade 0,66 promille alkohol i blodet, skriver brittiska The Guardian.

Mikel har erkänt att han körde onykter. Enligt The Guardian sa han i rätten att han hade druckit fyra till fem glas vin innan han satte sig i bilen för att köra hem.

21-åringen riskerade att dömas till sex månaders fängelse men kom alltså undan med ett betydligt mildare straff. Hade han dessutom gått med på att anmäla sig till en kurs mot rattonykterhet, hade han kunnat få tillbaka körkortet tidigare än efter 15 månader. Mikel valde dock att inte gå kursen.

–Han föredrar att ta hela straffet och vänta i 15 månader, säger Mikels advokat.

Skrivet av: