Attacken mot Adriano efter skandalmålet

Sjachtar Donetsk-spelaren Adriano får tung kritik efter att ha brutit mot den oskrivna fairplay-regeln. Flera spelare går nu till attack mot brassens hjärnsläpp.


Fler ord efter Adrianos mål:

– Vi förväntade oss att få tillbaka bollen, men det fick vi inte. Jag funderade en sekund på om jag skulle sparka ner honom. Men det var en mycket underlig situation, säger Hansen till Ekstrabladet.

– Vi tacklar honom ett par gånger efter målet, men det är tillräckligt. Självklart hade jag lust att sparka ned honom och ge honom en ordentlig smäll, men jag var självklart tvungen att hålla mig till regelboken, för det var lång tid kvar att spela, säger mittbacken Jores Okore till sporten.dk.

KÖPENHAMN. Luiz Adrianos kvitteringsmål i matchen mellan Nordsjälland och Sjachtar Donetsk var både fel och osportsligt. Efter matchen var reaktionerna från spelare och tränare många.

– Jag är väldigt ledsen att vi gjorde ett mål som skapade så mycket kontrovers. Luiz Adriano sa till mig att hans målinstinkt fick honom att göra målet, säger Sjachtar Donetsks tränare Mircea Lucescu i en presskonferens efter matchen.

"Inte fattat ett skit"

Nordsjällands lagkapten Nicolai Stokholm var inte intresserad av att förlåta Adriano efter matchen.

– Anfallaren verkade inte ha fattat ett skit. Jag tittar ner på min kaptensbindel och där står det något med respekt. Det fanns det inte mycket av här, måste jag säga, säger han till sporten.dk.

Luiz Adriano själv har inte kommenterat sitt osportsliga uppträdande i media, men han twittrade följande tweet på tisdagskvällen.

https://twitter.com/luizadriano9/status/271073711652741121

Manchester United-spelaren Alexander Büttner kände stor skam över Adrianos mål.

https://twitter.com/A_Buttner28/status/271019090083213312

TV-profilen Patrick Ekwall och den före detta Premer league-stjärnan Gary Lineker var minst sagt chockade över brassens beteende.

https://twitter.com/Ekwall/status/271014533626200065

https://twitter.com/GaryLineker/status/270986530045181952

Så här ska det hanteras

Sjachtar Donetsk borde ta en titt på det här klippet, för det är såhär ett lag räddar sin heder vid hjärnsläpp som Adrianos. I en Serie B-match mellan Ascoli och Reggina skadade sig Reggina-backen Carlos Valdez. Reggina skickade bollen mot sidlinjen men en Ascoli-anfallare fick tag på bollen och avancerade. Det hela slutar med att Biagio Pagano nätar, trots att målet bryter mot den oskrivna fairplay-regeln.

Så vad händer? 

Ascoli låter Reggina göra ett mål. Precis som det ska vara.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.