Här är 15-åringen som ska ersätta Zlatan i Milan

Hachim Mastour har redan slagit transferrekord för ungdomar. I sin landslagsdebut visade han varför han kallas för den nye Messi.


Het på marknaden

Flera lag jagade Hachim Mastour innan han till slut bestämde sig för att skriva på för Milan. Klubbar som Real Madrid, Barcelona, Juventus och Manchester City visade stort intresse för 14-åringen.

Mastour beskrivs som en högerfotad playmaker med en god blick för spelet. Av de få youtube-klipp som finns av honom så tyder allt på en bländande teknik dessutom.

Ballon D'or 2017, vad tror ni?

MILANO. Hachim Mastour. Lägg namnet på minnet, för den här killen kan bli riktigt bra. Zlatan Ibrahimovic förra klubb Milan har redan lagt vantarna på 14-åringen som spås en lysande framtid. Men det kostade Milano-laget extrema mängder pengar att vinna över Mastour. 

Totalt kostade italienaren lite drygt 4,4 miljoner kronor vilket gör honom till den dyraste ungdomsvärvningen någonsin.

Valuta för pengarna

Men Milan behövde inte vänta länge innan ungtuppen skulle visa kvalité. I sin U15-debut med italienska landslaget i måndags fick han nämligen sina motståndare att se ut som koner. Mastour dominerade fullständigt och fick bland annat skriva in sig i målprotokollet efter ett vackert och välplacerat distansskott.

Se klippet där Hachim Mastour (nummer tio) har lekstuga i italienska landslaget.

Är det den nye Lionel Messi vi ser? 

Såhär såg det ut när Messi gjorde sina första matcher i Barcelona:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.