Sevilla förlorade mot Real Madrid
Sevilla förlorade mot Real Madrid - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Real Madrids Rodrygo sänkte Sevilla

Real Madrid vann borta mot Sevilla i La Liga i fotboll med 2-1 (1-1). Rodrygo gjorde båda målen för Real Madrid.

Rodrygo stod för Real Madrids avgörande mål efter 69 minuter.

Sevilla startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara tre minuter slog Rafa Mir till.

Real Madrid kvitterade till 1-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Rodrygo. Real Madrid gjorde också 1-2 i 69:e minuten när Rodrygo slog till på nytt framspelad av Toni Kroos. Därmed hade laget vänt matchen.

I den 83:e minuten fick Sevilla Marcos Acuna utvisad, och fick spela med en man mindre sista sju minuterna.

Sevilla har två vinster, två oavgjorda en förlust och 8–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Real Madrid har tre vinster och två förluster och 5–5 i målskillnad. Det här var Sevillas sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Real Madrids åttonde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Sevilla på tionde plats i tabellen, och Real Madrid är på andra plats.

Sevilla möter Real Sociedad i nästa match borta söndag 4 juni 19.00. Real Madrid möter samma dag Atlethic Bilbao hemma.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.