Atletico Madrid vann mot Real Sociedad
Atletico Madrid vann mot Real Sociedad - Foto: Edward F. Peters / Alamy

Atletico Madrid tog nionde raka hemmasegern

Hemmaplan verkar vara grejen för Atletico Madrid. På söndagen blev det 2-1 (1-0) mot Real Sociedad på Civitas Metropolitano – och därmed har laget nio raka segrar hemma i La Liga i fotboll.

Efter sju matcher i rad med poäng blev det till slut förlust för Real Sociedad.

Matchen var mållös till Atletico Madrid tog ledningen i 37:e minuten, genom Antoine Griezmann. Det dröjde till den 73:e minuten innan Nahuel Molina ökade ledningen.

Reduceringen till 2-1 kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Alexander Sörloth slog till och gjorde mål för Real Sociedad. Men mer än så orkade Real Sociedad inte med.

Båda lagen har nu tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, Atletico Madrid med 13–6 och Real Sociedad med 8–5 i målskillnad. Det här var Atletico Madrids tolfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Real Sociedads femte uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Atletico Madrid på tredje plats i tabellen, och Real Sociedad är på fjärde plats.

Atletico Madrid möter Villarreal i nästa match borta söndag 4 juni 19.00. Real Sociedad möter samma dag Sevilla hemma.