Real Sociedad vann mot Getafe – trots underläge i halvtid

I halvtid var Getafe i ledningen med 2-1 på Reale Arena. Men Real Sociedad vände och vann. Till slut blev det 4-3 i matchen i La Liga i fotboll. Matchhjälte blev Mikel Oyarzabal, som gjorde det avgörande målet med bara 1 minuter kvar av matchen.

Real Sociedad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Takefusa Kubo till.

Getafe kvitterade till 1-1 i 39:e minuten, när Carles Alena fick träff.

Laget tog också ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Borja Mayoral på straff. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Mikel Oyarzabal träff på straff och kvitterade för Real Sociedad.

Real Sociedad gjorde också 3-2 i 66:e minuten när Brais Mendez hittade rätt.

4-2-målet kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Mikel Oyarzabal ännu en gång slog till och gjorde mål.

Reduceringen till 4-3 för Getafe kom direkt därefter när Juan Latasa på stopptid gjorde mål. Fler mål än så blev det inte för Getafe.

Förlusten var Getafes andra uddamålsförlust.

För Real Sociedad gör resultatet att laget nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Getafe är på 13:e plats.

Real Sociedad tar sig an Valencia i nästa match borta onsdag 27 september 21.30. Getafe möter samma dag 19.00 Atlethic Bilbao borta.