Getafe kryssade mot Atlethic Bilbao

I halvtid ledde Atlethic Bilbao matchen på hemmaplan i La Liga i fotboll mot Getafe med 1-0. Men i andra halvlek jobbade sig Getafe in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2-2.

Det betyder att Atlethic Bilbao gick obesegrade från planen för sjätte matchen i följd.

Atlethic Bilbao tog en tidig ledning. Yuri Berchiche slog till, redan i sjätte minuten.

På stopptid i första halvleken fick Atlethic Bilbaos Oihan Sancet rött kort. Direkt efter pausen nätade Gaston Alvarez och kvitterade för Getafe.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Inaki Williams och gav Atlethic Bilbao ledningen.

Med sju minuter kvar att spela kvitterade Getafe genom Juan Latasa framspelad av Jose Carmona. 2-2-målet blev matchens sista.

Atlethic Bilbao har tre segrar och två oavgjorda och 11–4 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Getafe har två vinster, en oavgjord och två förluster och 10–10 i målskillnad. Det här var Atlethic Bilbaos andra oavgjorda match den här säsongen.

För Getafe gör resultatet att man nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Atlethic Bilbao är på fjärde plats.

Atlethic Bilbao tar sig an Real Sociedad i nästa match borta lördag 30 september 21.00. Getafe möter samma dag 14.00 Villarreal hemma.