Klar seger för Atlethic Bilbao mot Almeria på San Mames Stadium

En halvtidsledning med 1-0 utökades i andra halvleken när Atlethic Bilbao slog Almeria på hemmaplan i La Liga i fotboll. Till slut blev det 3-0 till Atlethic Bilbao.

Atlethic Bilbao fick en bra start på matchen. Gorka Guruzeta slog till framspelad av Yuri Berchiche, redan i tionde minuten. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Dani Garcia träff och ökade ledningen för Atlethic Bilbao.

Till slut kom också 3-0 genom Oihan Sancet som ökade Atlethic Bilbaos ledning i 81:a minuten. 3-0-målet blev matchens sista.

Atlethic Bilbao har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 10–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Almeria har två oavgjorda och tre förluster och 7–15 i målskillnad.

Atlethic Bilbaos nya tabellposition är fjärde plats, medan Almeria är på 20:e och sista plats.

Atlethic Bilbao tar sig an Barcelona i nästa match borta söndag 22 oktober 21.00. Almeria möter samma dag 16.15 Girona borta.