Girona vann efter Artem Dovbyks dubbel

Det blev Girona som gick segrande ur mötet med Almeria i La Liga i fotboll på hemmaplan, med 5-2 (3-2).

Segern var Gironas åttonde på de senaste nio matcherna.

Gästande Almeria startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara två minuter slog Leo Baptistao till på pass av Lucas Robertone.

Laget ökade ledningen till 0-2 i 24:e minuten, återigen genom Leo Baptistao framspelad av Adri Embarba.

I 37:e minuten nätade Ivan Martin, framspelad av Aleix Garcia och reducerade åt Girona.

Girona kvitterade till 2-2 i 39:e minuten, när Artem Dovbyk hittade rätt på pass av Daley Blind.

Girona tog ledningen bara fyra minuter senare på nytt genom Artem Dovbyk. Det dröjde till den 71:a minuten innan Savio ökade ledningen.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Girona ledningen genom Cristhian Stuani. Därmed hade Girona vänt matchen. 5-2-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Girona ligger på andra plats i tabellen, och Almeria är på 20:e och sista plats.

Nästa motstånd för Girona är Celta Vigo. Lagen möts fredag 27 oktober 21.00 på Estadi Montilivi. Almeria tar sig an Las Palmas hemma lördag 28 oktober 14.00.