Rayo Vallecano förlorade mot Girona
Rayo Vallecano förlorade mot Girona - Foto: SOPA Images Limited / Alamy

Femte raka för Girona

Serieledande Girona är otroligt svårslagna just nu. På lördagen kom seger nummer fem i rad i La Liga i fotboll, efter 2-1 (1-1) borta mot niondeplacerade Rayo Vallecano. Det innebär också att Rayo Vallecano förlorade efter åtta matcher i rad utan förlust.

Savio slog till efter 65 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Girona, som nu har sex raka segrar.

Rayo Vallecano startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fem minuter slog Alvaro Garcia till.

Girona kvitterade till 1-1 i slutminuterna av första halvlek, genom Artem Dovbyk. Girona gjorde också 1-2 i 65:e minuten när Savio slog till. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Rayo Vallecanos andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Gironas sjätte uddamålsseger.

I nästa omgång har Rayo Vallecano Barcelona hemma på Estadio de Vallecas, lördag 25 november 14.00. Girona spelar hemma mot Atlethic Bilbao måndag 27 november 21.00.