Real Sociedad vann mot Sevilla
Real Sociedad vann mot Sevilla - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Real Sociedad vann trots uppryckning av Sevilla

Matchen mellan Real Sociedad och Sevilla i La Liga slutade 2-1. Hemmalaget Real Sociedad hade greppet i första halvlek och ledde med 2-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Sevilla lyfte sig i andra halvlek.

Laget gjorde 2-0 i 22:a minuten, genom Umar Sadiq. Med en halvtimme kvar att spela nätade Youssef En-Nesyri på pass av Adria Pedrosa och reducerade åt Sevilla. Fler mål än så blev det inte för Sevilla.

I den 87:e minuten fick Sevillas Sergio Ramos rött kort, och fick spela med en man mindre sista tre minuterna.

Sevilla åkte på en utvisning I den 88:e minuten när Jesus Navas fick lämna planen.

Det här var Real Sociedads fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sevillas femte uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Sevilla är på 15:e plats.

Lördag 2 december 21.00 spelar Real Sociedad borta mot Osasuna. Sevilla möter Villarreal hemma på Ramon Sanchez Pizjuan söndag 3 december 18.30.