Villarreal CF förlorade mot Real Sociedad
Villarreal CF förlorade mot Real Sociedad - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Stark första halvlek räckte för Real Sociedad

Bortalaget Real Sociedad stod för en bra första halvlek mot Villarreal på lördagen, och ledde med 3-0. Villarreal lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös, och Real Sociedad vann därmed matchen i La Liga i fotboll.

Matchen förblev jämn målmässigt till Real Sociedad tog ledningen i 38:e minuten, genom Mikel Merino.

Laget gjorde också 0-2 alldeles före halvtidspausen, genom Martin Zubimendi.

Till slut kom också 0-3-målet genom Takefusa Kubo som ökade Real Sociedads ledning i 45:e minuten. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Real Sociedad med 3-0.

Villarreal ligger på 13:e plats i tabellen efter matchen, medan Real Sociedad ligger på femte plats.

Söndag 17 december möter Villarreal Real Madrid borta 21.00 och Real Sociedad möter Real Betis hemma 16.15.