Sevilla förlorade mot Alaves
Sevilla förlorade mot Alaves - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Alaves vann efter fem matcher i rad utan seger

Alaves är tillbaka i vinnarspåret igen i La Liga i fotboll. Detta efter seger, 3-2 (2-0), mot Sevilla borta på Ramon Sanchez Pizjuan. Det var första segern efter fem matcher i rad utan seger.

Segermålet för Alaves stod Ruben Duarte för på stopptid.

Matchen förblev jämn målmässigt till Alaves tog ledningen i 26:e minuten, genom Facundo Tenaglia.

Laget gjorde också 0-2 i slutet av första halvleken, genom Kike Garcia. I 70:e minuten nätade Rafa Mir, och reducerade åt Sevilla.

Först med åtta minuter kvar att spela kvitterade Sevilla genom Lucas Ocampos på straff.

Det matchavgörande målet kom på tilläggstid, när Ruben Duarte slog till och gjorde 2-3 för Alaves.

Sevilla har en vinst och fyra förluster och 5–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Alaves har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 4–8 i målskillnad. Det här var Sevillas åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Alaves fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Alaves ligger på 13:e plats i tabellen, och Sevilla är på 16:e plats.

Nästa motstånd för Sevilla är Girona. Lagen möts söndag 21 januari 21.00 på Estadi Montilivi. Alaves tar sig an Cadiz hemma fredag 19 januari 21.00.