Atlethic Bilbao vann mot Real Sociedad
Atlethic Bilbao vann mot Real Sociedad - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Seger för Atlethic Bilbao som förlänger vinstsviten

Tredjeplacerade Atlethic Bilbao förlänger segersviten i La Liga i fotboll, på lördagen vann vinstmaskinen hemma mot sjätteplacerade Real Sociedad. Efter segersiffrorna 2-1 (2-0) har nu Atlethic Bilbao fyra raka segrar. Real Sociedads svit på sju matcher i rad utan förlust bröts dock.

Atlethic Bilbaos fina hemmaform håller i sig. Segern var femte raka på San Mames Stadium.

Matchen var mållös till Atlethic Bilbao tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Alex Berenguer.

Laget gjorde också 2-0 strax före paus, på nytt genom Alex Berenguer. Reduceringen till 2-1 kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Mikel Oyarzabal slog till och gjorde mål för Real Sociedad. Fler mål än så blev det inte för Real Sociedad.

Det här var Atlethic Bilbaos fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Real Sociedads fjärde uddamålsförlust.

Atlethic Bilbao tar sig an Valencia i nästa match borta lördag 20 januari 18.30. Real Sociedad möter samma dag 21.00 Celta Vigo borta.