Real Madrid vann mot Almeria
Real Madrid vann mot Almeria - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Underläge med två mål – då vände Real Madrid och vann

Bortalaget Almeria hade greppet och ledde med 2–0 efter 43 minuters spel i matchen i La Liga i fotboll. Men Real Madrid vände på matchen och vann till slut med 3-2 genom mål av Jude Bellingham, Vinicius Junior och Dani Carvajal. Stor matchhjälte blev Dani Carvajal, med sitt 3–2-mål på tilläggstid.

I och med detta har Real Madrid fyra raka segrar i La Liga, och har fem raka segrar på hemmaplan.

Efter den första halvleken stod det 0-2 till Almeria och när domaren blåste av matchen hade Real Madrid vänt till 3-2.

Almeria startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara en minut slog Largie Ramazani till.

Laget gjorde också 0-2 strax före paus, genom Edgar Gonzalez. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Jude Bellingham på straff och reducerade åt Real Madrid.

I 67:e minuten slog Vinicius Junior till, och kvitterade för Real Madrid.

Det matchavgörande målet kom på stopptid, när Dani Carvajal slog till och gjorde 3-2 för Real Madrid på pass av Jude Bellingham. Carvajal fullbordade därmed Real Madrids vändning.

Det här var Real Madrids sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Almerias nionde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Real Madrid ligger kvar på andra plats och Almeria sist, på 20:e plats i tabellen.

Real Madrid tar sig an Las Palmas i nästa match borta lördag 27 januari 16.15. Almeria möter Alaves hemma fredag 26 januari 21.00.