Girona vann mot Sevilla
Girona vann mot Sevilla - Foto: SOPA Images Limited / Alamy

Artem Dovbyk fixade segern för Girona

Det blev ett hattrick för Gironas Artem Dovbyk i matchen mot Sevilla i La Liga i fotboll. Girona vann på hemmaplan med 5-1 (3-1). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Cristhian Stuani och Viktor Tsygankov, enda målskytt för Sevilla blev Isaac Romero Bernal.

Resultatet innebär 13:e matchen i rad utan förlust för Girona.

Därmed har Girona fyra raka segrar på hemmaplan.

Gästerna Sevilla startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Isaac Romero Bernal slog till, redan i tionde minuten.

Girona kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Artem Dovbyk, i 13:e minuten.

Bara två minuter senare var det Artem Dovbyk som såg till att laget tog ledningen.

Girona ökade ledningen till 3-1 fyra minuter senare genom Artem Dovbyk som med målet fullbordade sitt hattrick. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Viktor Tsygankov träff och ökade ledningen för Girona.

5-1-målet kom i matchens absoluta slutskede, med en minut kvar att spela, när Cristhian Stuani slog till och gjorde mål framspelad av Pablo Torre Carral. 5-1-målet blev matchens sista.

Resultatet innebär att Girona fortsätter toppa tabellen och Sevilla ligger på 17:e plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 28 januari. Då möter Girona Celta Vigo på Municipal de Balaidos 14.00. Sevilla tar sig an Osasuna hemma 18.30.