Almeria förlorade mot Alaves
Almeria förlorade mot Alaves - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Formstarka Alaves tog ännu en seger

Alaves är nu inne i en stark period i La Liga i fotboll. När laget mötte Almeria borta på Estadio del Mediterráneo på fredagen kom tredje raka segern. Laget vann med 3-0 (1-0), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Gästerna Alaves tog en tidig ledning. Samuel Omorodion gjorde målet, redan i tionde minuten. Direkt efter pausen nätade Luis Rioja på straff och ökade lagets ledning.

Alaves gjorde också 0-3 genom Samuel Omorodion i 88:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-3.

Det här betyder att Alaves ligger på elfte plats i tabellen, och Almeria är på 20:e och sista plats. Alaves var på 16:e plats i tabellen för 25 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Lördag 3 februari spelar Almeria borta mot Valencia 14.00 och Alaves mot Barcelona hemma 18.30 på Estadio de Mendizorroza.