Atlethic Bilbao vann mot Girona
Atlethic Bilbao vann mot Girona - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Atlethic Bilbao tog sjunde raka hemmasegern

Hemmaplan verkar vara grejen för Atlethic Bilbao. På måndagen blev det 3-2 (1-0) mot Girona på San Mames Stadium – och därmed har laget sju raka segrar hemma i La Liga i fotboll.

Atlethic Bilbao började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Alex Berenguer till. Direkt efter pausen slog Viktor Tsygankov till och kvitterade för Girona.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Alex Berenguer träff ännu en gång och gav Atlethic Bilbao ledningen.

Bara fyra minuter senare var det Inaki Williams som såg till att laget ökade ledningen till 3-1.

I den 75:e minuten reducerade Eric Garcia för Girona. Fler mål än så blev det inte för Girona.

Atlethic Bilbao har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 7–3 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Girona har två vinster, en oavgjord och två förluster och 8–8 i målskillnad. Det här var Atlethic Bilbaos femte uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet innebär att Atlethic Bilbao ligger kvar på femte plats och Girona på andra plats i tabellen.

I nästa omgång har Atlethic Bilbao Real Betis borta på Benito Villamarin, söndag 25 februari 16.15. Girona spelar hemma mot Rayo Vallecano måndag 26 februari 21.00.