Lördag 13 Aug
Stockholm

Harbuzi avgjorde - lämnar snart Malmö?

Med ett drömmål avgjorde Labinot Harbuzi för U21-landslaget mot Polen i kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Drömmålet på fredagen avgjorde träningsmatchen mot Polen.

Vårens succéman i Malmö FF, Labinot Harbuzi, ser ut att lämna allsvenskan.

–Det blir nog ingen fortsättning, säger 23-åringen till TT.

Den 23-årige mittfältaren har varit Malmös främsta spelare under våren och togs även ut i truppen till U21-EM. I träningslandskampen under fredagskvällen visade han återigen sin klass. Han byttes in med tio minuter kvar och avgjorde mötet i den 89:e efter ett riktigt trollerinummer.

– Jag gör en tvåfotare, lurar bort en back med en kroppsfint, viker in i straffområdet och skjuter den via en spelare i mål. Det låter lättare än vad det var. Men det kändes bra när jag kom in, jag fick ett stort stöd av fansen, säger Harbuzi.

"Det är bullshit"

Ett succéinhopp som späder på flyttryktena kring spelaren. Och efter 2-1-segern mot Polen berättar han själv öppet om de strandade kontraktförhandlingarna med Malmö.

– Det beror på många olika faktorer och det kommer att komma ut inom kort. Men det handlar inte bara om pengar. En del har nämnt att jag skulle begärt 400 – 000 kronor i månaden med det är bara bullshit, säger han och fortsätter:

– Det handlar bland annat hur långt kontraktet ska sträcka sig och att det dragit ut på tiden. Vi började förhandla redan i juli förra året och hade vi tio trappsteg att klara av har vi väl sex kvar. Det känns lite surt.

"Får se vad som händer"

Kan du lämna klubben redan nu i sommar?

– Det finns intresse från utlandet, bland annat från någon storklubb, och det känns jätteintressant. De flesta klubbar vill ju att en övergång ska vara klar i juli när de drar igång sin träning. Men vi får se vad som händer, säger han.

Ett tungt besked för Malmö som måste sälja sin guldklimp i sommar för att få något betalt. Efter säsongen kan han nämligen gå till vilken klubb han vill - gratis.

–Jag vill egentligen inte kommentera det. Jag kan bara säga att vi vill behålla honom, säger Malmös sportchef Hasse Borg som var på plats under mötet med Polen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.