Jimmie Åkesson tror att Sverige blir ett starkare lag utan Zlatan.
1 av 3
Jimmie Åkesson tror att Sverige blir ett starkare lag utan Zlatan. - Foto: TT Bild
Jimmie Åkesson på plats i Almedalen.
2 av 3
Jimmie Åkesson på plats i Almedalen. - Foto: TT Bild
Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i den gula tröjan.
3 av 3
Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i den gula tröjan. - Foto: TT Bild

Åkesson om att Zlatan slutat i landslaget: "Jag tror att laget kommer stärkas"

Många undrar förstås hur det kommer gå med landslaget nu när Zlatan Ibrahimovic har slutat. Men Sverigedemokraternas partiledare är positiv till framtiden.


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var under morgonen med i P1:s partiledarutfrågning och fick då frågan om han tror att landslaget kommer att bli bättre eller sämre nu när lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic har lagt landslagsskorna på hyllan.

– Det är ingen lätt fråga. Men jag tror personligen, att om man tittar på Island till exempel, som inte har den här fixstjärnan. De lyckas hålla ihop laget på ett annat sätt, när alla spelare inte hela tiden måste förhålla sig till den här fixstjärnan, säger Åkesson till Sveriges Radio.

– Så jag tror att laget som sådant kommer att stärkas. Det är klart att Zlatan blir ett oerhört avbräck med den otroliga kunskap och bollkunnande som han har naturligtvis.

Om man lite slarvigt ska prata om svenska värderingar, har Island eller Sverige stått för mest svenska värderingen det här EM:et?

– Island är ju mer så som vi byggde våra landslag tidigare. Helt klart. Det är kollektivet som är det viktiga, det är lagbygget där varje enskild spelare presterar på topp utifrån en laganda och så. Det har jag saknat ganska mycket hos det svenska landslaget under ganska många år tyvärr.

Hela utfrågningen av Jimmie Åkesson kan du höra på Sveriges Radios hemsida här.

När Zlatan anslöt till Manchester gjorde han det inte som vilken värvning som helst. Han kom nämligen dit i helikopter...

Vill du läsa fler nyheter från Nyheter24? Tanka vår sköna app.

/
/
/
/
Håller du med Jimmie?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hård kritik mot Ronaldo efter gest

Emil Forsberg mållös i USA-debuten

1 timme sedan
Emil Forsberg blev mållös i sin första match och säsongsstarten i MLS för New York Red Bull som mötte Nashville i en match som slutade 0–0 natten mot måndagen.

Jakobsen tog stark femteplats

igår 22:58
Kristoffer Jakobsen gjorde sin sjätte bästa världscuptävling i slalom i karriären då han kom femma i världscuptävlingen i Palisades Tahoe i Kalifornien.

Forsberg från start i New York-debuten

igår 22:32
Emil Forsberg tar plats i New York Red Bulls första laguppställning för säsongen i MLS. På sin vanliga plats på vänstermittfältet och med nummer 10 på ryggen.

Klar svensk förlust i basketkvalet

igår 21:02
Sverige förlorade den andra matchen i EM-kvalet i basket. Montenegro vann på hemmaplan i Podgorica med 95–70.

Bollnäs vann den avbrutna matchen: Gör det vi ska

igår 19:30
Trots att Bollnäs tvingades spela de sista minuterna av bandykvartsfinalen mot Edsbyn på bortaplan höll man undan. 1–0-ledningen som man hade med sig från den avbrutna matchen på lördagen stod sig.