Nu missar vi VM

Danmark vann på Råsunda efter svensk försvarstavla och straffmiss.

Sverige missar med största sannolikhet VM i Sydafrika. Danmark vann kvalmatchen på Råsunda med 1-0.

Thomas Kahlenberg gjorde matchens enda mål efter en horribel rensning i eget straffområde av Mikael Nilsson. Den svenske högerbacken slog bollen rakt på Kahlenberg som styrde in den bakom en maktlös Andreas Isaksson. Målet kom i den 22:a matchminuten.

Redan i den tolfte minuten fick Sverige en jättechans att ta ledningen. Domaren Mike Riley blåste straff när Olof Mellberg hölls fast i samband med en svensk hörna.

Kim Källström fick förtroendet som straffskytt och slog en hård straffspark till höger om Danmarks målvakt Thomas Sörensen. Sörensen gick dock åt rätt håll och gjorde en utmärkt räddning.

I den andra halvleken flyttade Sverige fram positionerna och tryckte på för en kvittering. Henrik Larsson var allra närmast när han stötte bollen tätt över i fritt läge. På övertid blev Zlatan Ibrahimovic fri vid den bortre stolpen, men han fick inte till volleyavslutet och bollen gick utanför.

–I första halvlek viker vi ner oss lite efter straffmissen. Sedan tycker jag att vi gör en bra andra halvlek. Vi skapar egentligen tillräckligt för att vinna matchen, men fotbollen är så här ibland, säger den assisterande förbundskaptenen Roland Andersson till TV6 och medger samtidigt att VM-spel är riktigt långt borta för Sverige:

–Det är klart att det är uppförsbacke nu.